Хокеен клуб "Левски" (София)

 
Хокеен клуб "Левски" (София)

 
Рейтинг: 3.00
(36)
Начало
Новини
История
Отбор
Класиране
Галерия
Видео
Форум
Календар
Връзки
За контакти



Новини / Държавно първенство

10 Януари 09, 18:33
Прекратиха мача на Левски с ЦСКА, вадят до живот хокеисти след побоя
Прекратиха мача на Левски с ЦСКА, вадят до живот хокеисти след побоя


Вечното дерби от първенството на България по хокей на лед между ЦСКА и "Левски", игран късно вечерта в четвъртък не завърши. Двубоят беше прекратен 4:35 минути преди края заради побой над съдиите Микулаш Фурнаджиев и Димитър Симов от страна на играча на "армейците" Ивелин Тодоров. Срещата по нищо не предвещаваше скандалния си завършек. В третата минута двубоят беше прекратен за четвърт час поради проблем с електрозахранването в малката зала на Зимния дворец. След пускането на тока ЦСКА имаше пълно прeвъзходство и поведе с 3:0 до края на първата третина с голове на Петър Михов, Красимир Монов и Симеон Радков. В началото на втората част Георги Димитров от "Левски" намали на 3:1, след което последваха нови два гола на "армейците" на Константин Лютов и Лъчезар Гюмов и в 25-ата минута ЦСКА водеше с 5:1. След това инициативата премина изцяло в "Левски". С агресивна и нападателна игра "сините лавини" стигнаха до пълен обрат след седем безответни гола. До края на втората третина резултатът стана 5:5 след попадения на Иван Маринов, Георги Бангеев, Георги Маждраков и Георги Димитров. До средата на последната част Маждраков реализира още два гола, за да оформи хеттрика си, а "Левски" поведе с 5:7. След това започнаха грозните сцени на игрището. В 50-та минута Стоян Тодоров от ЦСКА атакува брутално вратаря на съперника Теодор Пондев. Играчите на "Левски" се втурнаха да защитят стража си и започна спречкване между състезателите на двата отбора, което прерастна в масово сбиване. В мелето играчът на "армейците" Симеон Радков изрита с кънка в главата падналия на леда Стефан Стефанов от "Левски". След като нещата на леда се поуспокоиха, съдиите отстраниха до края на двубоя виновниците за инцидентите Тодоров и Радков, както и Мирослав Павлов от "Левски". Малко по-късно играчите на ЦСКА претендираха, че са реализирали гол, въпреки че шайбата не премина голлинията. В спора със съдиите други двама играчи на тима Константин Лютов и Радослав Бонев атакуваха арбитъра Димитър Симов, блъснаха го и го събориха на леда. Те също бяха отстранени до края на двубоя. В 55:25 минута "Левски" вкара осми гол, дело на Георги Бангеев. От ЦСКА поискаха попадението да не бъде зачетено, тъй като според тях шайбата е влязла във вратата отстрани през скъсано парче от мрежата. В спора Микулаш Фурнаджиев и Димитър Симов бяха свалени на игрището с юмручни удари от Ивелин Тодоров. Фурнаджиев се принуди да потърси лекарска помощ и е със съмнение за фрактура на носа. При така създалата се обстановка арбитрите решиха да прекратят срещата. Общото наказателно време за играчите на ЦСКА до прекъсването на двубоя беше 135 минути, а на "Левски" - 33 минути.

Дисциплинарната комисия на федерацията днес наложи наказание лишаване на състезателни права завинаги на Стоян Тодоров, Ивелин Тодоров, Костадин Лютов и Радослав Бонев. Георги Бангеев от Левски и Симеон Радков от ЦСКА пък са със санкция спиране на състезателни права за 3 срещи. Комисията гласува и предложение към УС на федерацията да обърне внимание и евентуално да наложи допълнително наказание на ХК ЦСКА.

„Наказанията са справедливи. Има състезатели, които ходят на мачове само да се изпотят и сбият. Това няма да продължи” коментира членът на УС на федерацията Димитър Димитров.

Ето какво още каза той след заседанието на комисията:
„Имахме пълен кворум и само с една точка в дневния ред. Видяхме документите и медицинското свидетелство на съдията Микулаш Фурнаджиев за травмите нанесени по лицето му. Хокеят в България в бъдеще ще се играе само по правилник! Всеки нормален българин би взел такива решения. Протоколът ще бъде даден на УС на централата да го приеме. Мачът е завършил официално, защото след половината от мача се признава резултата и той е 8:5 за Левски. Има някои хора, които се водят като състезатели, които определено идват може би с цел да се поизпотят и да се сбият. Това няма да се допуска повече! Хокеят беше загубил позиции, но сега пак има интерес. Целта ни е да възродим това хората да идват и да гледат нашите мачове. Месец април сме домакини в Зимния дворец на Световното първенство Втора дивизия, група "А". В София ще дойдат много добри и класни отбори като Южна Корея, Испания, Мексико. Дано се представим добре. Затова трябва да играем единствено и само по хокейните правила!”
 
По програма следващата среща от кръга е на 13 януари (вторник) между ЦСКА и "Спартак" от 20:30 ч. в Зимния дворец.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5696